Melins Lamm

Ekologi, vår filosofi - din garanti!

Svenskt ekologiskt kött sedan 1987

Melins historia

År 1978 började jag och familjen uppfödning av får och lamm i den lilla skogsbyn Risbäck i norra Ångermanland. 1987 togs det stora steget över till KRAV-märkt produktion på gården. En stor och prövande utmaning var det att lära sig producera foder och lammkött utan att använda kemikalier som konstgödsel, ogräsgifter och avmaskningsmediciner.

Samma år började också den första trevande marknadsföringen av ekologiskt lammkött från Melins Lamm.

Vår första ekologiska charkprodukt blev utvecklad 1989, en alspånsrökt ekologisk lammkorv tillverkad av ekologiskt lammkött, kryddor och naturligt salt utan nitrit.

Hösten 2004 avvecklades det egna jordbruket.

Melins kött är sedan 2005 en liten men växande ekologisk köttgrossist på den Svenska marknaden med ett stadigt ökande antal produkter i sortimentet.

Våra utvalda Svenska KRAV-gårdar är nu leverantörer av det fantastiska kött som lägger grunden för våra produkter av erkänt hög kvalitet.

Melins kött vill gärna vara Er samarbetspartner för att fortsätta utvecklingen och främjandet av KRAV-märkt och ekologisk mat av högsta kvalitet.

I dag ingår i Melins sortiment KRAV-märkt lammkött, nötkött, griskött och korv utan nitrit, rökt kött utan nitrit. Svenskt viltkött, renkött, KRAV-märkt getost och ekologiskt vin.

Guld för lammsadel

Svenska Kocklandslaget vann GULD i det varma köket i World Cup, Luxemburg, november 2006 med en varmrätt baserad på ekologisk lammsadel från Melins Lamm.

I dag är Melins kött leverantör till ett hundratals välrenommerade restauranger, hotell, konferensgårdar och butiker runt om i landet.

Ekologiska livsmedel är inte dopade och manipulerade med syntetiska produkter och har därför ett naturligt balanserat hälsosamt innehåll av näringsämnen såsom vitaminer, mineraler, antioxidanter, Omegafettsyror. Produceras utan GMO. Främjar hälsan för oss människor och allt annat liv på vår sköna Moder Jord. KRAV-märkt köttproduktion ger djuren extra stor välfärd.

Med goda hälsningar!
Benny Melin

Benny med sina får

Benny Melin [foto: Jakob Falkerby]

Får

Nyfikna får

Lamm

Lamm

Melins
Risbäck, Bredbyn.
Telefon 0661-260 47
Mobil 070-581 75 48
benny@melins.se