Melins Lamm

Ekologi, vår filosofi - din garanti!

Svenskt ekologiskt kött sedan 1987

Ekologiskt vin

Navardia Rosé Rioja 2008 DOC
Druva:
Grenache
År: 2008 Alkohol: 12,5%
Distrikt: Rioja, Spanien

Beskrivning:
Ett somrigt rosé från Bagordi. Brilliant, lättdrucket och ungdomligt.

Karaktär: Fräsch doft av röda frukter med blommig sötma från Grenache-druvan. Fruktigt ton av mogna jordgubbar och andra röda bär, lång eftersmak.

Serveras med fördel till: Fågel och sallader.
Serveringstemperatur: 8 - 9 grader.


upp

Navardia Reserva Rioja 2000 DOC
Druva:
Tempranillo Graciano Merlot Grenache
År: 2000 Alkohol: 13,5%
Distrikt: Rioja, Spanien

Beskrivning:
Ett härligt vin från vingården Bagordi som är belägen i norra delen av Rioja. För den som uppskattar Rioja-viner är det här en pärla. Vinet är lagrat 15 månader på fat av amerikansk och fransk ek. Därefter har vinet vilat 2 år i flaska.

Karaktär: Mogen medelintensiv doft av stall, lakrits och eukalyptus. Smak av stall, våt päls och vanilj. Mogna tanniner, balanserad alkohol och medellång eftersmak.

Serveras med fördel till: Nötkött, lamm, anka och vild fågel.
Serveringstemperatur: 16 - 18 grader.


upp

Navardia Joven Rioja 2007 DOC
Druva:
Tempranillo Grenache Graciano
År: 2007 Alkohol: 13,5%
Distrikt: Rioja, Spanien

Beskrivning:
Ett smakrikt vin från vingården Bagordi som är belägen i norra delen av Rioja. Ett ungt, saftigt och örtkryddigt vin. Vinet är lagrat 2 månader på fat av amerikansk ek.

Karaktär: Spännande doft med en tydlig blommig känsla och inslag av lakrits. Smaken är rund med toner av mörka bär, rosor och örter.

Serveras med fördel till: Tappas och buffè.
Serveringstemperatur: 16 - 18 grader.


upp



Roncovecchio 2007 DOC
Druva:
Merlot
År: 2007 Alkohol: 15%
Distrikt: Emilia Romagna, Italien

Beskrivning:
Ett fantastiskt merlotvin från Corte d’Aibo, ett mångsidigt härligt vin, mjukt och förförande.

Karaktär: Doften domineras av aromer från mörka frukter, sensuell, förförisk och väl avvägda. Smaken är tät och smickrande i munnen, sammetslent, mjuka tanniner underbyggs med fina frukttoner. Lagrat på ekfat i 12 månader.

Serveras med fördel till: Kött, vilt, grytor och ost. Serveringstemperatur: 18 grader.


upp

Pignoletto dell Emilia 2008
Druva:
Pignoletto
År: 2008 Alkohol: 12,5%
Distrikt: Emilia Romagna, Italien

Beskrivning:
Från Emilia Romagna kommer denna härliga frizzante. De små bubblorna smakar sommar och glädje.

Karaktär: Fruktig och något blommig med toner av rött äpple och sötmandel. Pärlande och fräscht med välbalanserad syra och ett avslut med toner av grape. Medellång eftersmak.

Serveras med fördel till: Sallader och fiskrätter.
Serveringstemperatur: 8 grader.


upp

Le Borre 2007 DOC
Druva:
Cabernet Sauvignon
År: 2007 Alkohol: 14%
Distrikt: Emilia Romagna, Italien

Beskrivning:
Cabernet Sauvignon när det är som bäst. Ett gemytligt vin till de mörka höstkvällarnas vilträtter och ett alltid populärt alternativ hos de som har sin själ hos Cabernet Sauvignon-druvan.

Karaktär: Gräsig och jordig arom. Kryddig smak med full kropp. Lagrat på barrique i 12 månader.

Serveras med fördel till: Vilt, köttgrytor och mogna ostar. Serveringstemperatur: 18 grader.


upp


Zatir Nero d’Avola
Druva:
Nero dAvola
År: 2008 Alkohol: 14,5%
Distrikt: Sicilien, Italien

Beskrivning:
Ett riktigt bra vin, framförallt till italienska rätter. Den för Sicilien typiska druvan Nero d’Avola ger en härlig karaktär åt detta goda vin.

Karaktär: Ungdomliga toner av körsbär, sötlakrits och löv. Smaken är torr och körsbärsfruktig med inslag av viol. Fina tanniner, medelfrisk syra och en skönt balanserad fruktighet. Medellång eftersmak.

Serveras med fördel till: Plockmat och lättare kötträtter.
Serveringstemperatur: 16 - 18 grader.


upp



Zatir Catarratto-Chardonnay 2007 IGT
Druva:
Catarratto Chardonnay
År: 2007 Alkohol: 12,5%
Distrikt: Sicilien, Italien

Beskrivning:
Catarratto är en intressant druva från Sicilien som här blandas med Chardonnay. Kombinationen är vinnande, ett mycket användbart matvin med härliga toner.

Karaktär: En svag ton av gummi, en lätt smörighet och exotiska inslag såsom honungsmelon. Smaken är torr och rund där gummi och smörtonerna går igen, syran är medelfrisk och frukten är väl balanserad.

Serveras med fördel till: Fisk och härliga sommarsallader.
Serveringstemperatur: 8 - 10 grader.


upp



Syrah 2006 IGT
Druva:
Syrah
År: 2006 Alkohol: 14,5%
Distrikt: Sicilien, Italien

Beskrivning:
Detta härliga solkyssta vin är en mycket angenäm bekanstskap. En komplex bukett av kryddor, ett härligt vin som gör sig bra till många olika maträtter.

Karaktär: Kraftig och köttig doft av lufttorkat kött, peppar och örter. Smaken är fyllig och köttig med toner av björnbär och chark. Lång eftersmak. Vinet är lagringsdugligt. Förvaras i ett mörkt utrymme, där temperaturen ej överstiger 15 grader.

Serveras med fördel till: Grytor, rött kött med feta såser. Venetiansk anka och smakrika ostar. Serveringstemperatur: 18 grader.


upp



Nero D'Avola 2007 IGT
Druva:
Nero dAvola
År: 2007 Alkohol: 14%
Distrikt: Sicilien, Italien

Beskrivning:
Ett fascinerande vin med raffig karaktär gjort på den sicilianska druvan Nero d’Avola. Ett modernt mörkt vin som är mjukt och robust.

Karaktär: Fyllig med harmoniska toner av torkad frukt och sötlakrits. En smak som hänger kvar länge i munnen. Vinet är lagringsdugligt. Förvaras i ett mörkt utrymme, där temperaturen ej överstiger 15 grader.

Serveras med fördel till: Nötkött, vilt, lamm med doftande örter, pecorino- och getost. Serveringstemperatur: 16 - 18 grader.


upp

Rosso di Montepulciano DOC
Druva:
Sangiovese Colorino
År: 2006 Alkohol: 13,5%
Distrikt: Toscana, Italien

Beskrivning:
Ett kraftfullt elegant vin från Toscana. Smaken är varm, mjuk och frisk med härliga tanniner.

Karaktär: Komplex doft av russin, mörka bär och salmiak. Smaken är harmonisk med en balanserad syra, tydliga tanniner och inslag av körsbär och salmiak. Medellång eftersmak. Vinet kan lagras.

Serveras med fördel till: Nötkött och vilt. Serveringstemperatur: 18 - 20 grader.


upp

Nobile di Montepulciano 2005 DOCG
Druva:
Sangiovese Mammolo
År: 2005 Alkohol: 13,5%
Distrikt: Toscana, Italien

Beskrivning:
Från de Toscanska kullarna kommer detta harmoniska välbalanserade vin. Efter 24 månader på franska ekfat har vinet utvecklats till en perfekt partner till gourmeträtter tillagade med passion och kärlek.

Karaktär: Tät och mycket kraftig doft med ekkaraktär och inslag av körsbär, choklad och eneträ. Smaken består av underbara sträva tanniner, körsbär, kaffe och en härlig syra. Eftersmaken är lång. Vinet vinner på att lagras i 5-10 år.

Serveras med fördel till: Kötträtter med kraftiga tillbehör, eller till en vällagrad hårdost. Serveringstemperatur: 18 - 20 grader.


upp

Morellino di Scansano Colli dell'Uccellina D.O.C.G
Druva:
Sangiovese Merlot
År: 2007 Alkohol: 14%
Distrikt: Toscana, Italien

Beskrivning:
Ett suveränt vin till kraftiga rätter. Härliga tanniner och en massiv skön smak gör detta vin förtrollande gott. Gjort på de bästa Sangiovese- och Merlotdruvor från vingården Colli dell’Uccellina. Har utmärkts med två glas av Gambero Rosso.

Karaktär: Tät och intensiv doft med fatkaraktär och inslag av torkade blåbär, rosmarin, timjan och eneträ. Smaken är kraftfull med fina tanniner och toner av körsbär och timjan. Eftersmaken hänger kvar länge. Kan lagras men har redan rundhet och fyllighet.

Serveras med fördel till: Kötträtter med kraftiga såser och tillbehör.
Serveringstemperatur: 18 grader.


upp


Selva Rosso Maremma IGT
Druva:
Merlot Sangiovese Malvasia Cabernet Sauvignon
År: 2008 Alkohol: 14%
Distrikt: Toscana, Italien

Beskrivning:
Maremma är ett låglänt område i södra Toscana. Här produceras högklassiga viner. Maremma IGT från La Selva är ett ovanligt sympatiskt vin som passar bra i många sammanhang.

Karaktär: Behaglig doft av körsbär, blåbär, sandsten och kalk. Smaken är torr med inslag av blåbär och örter. Sträva tanniner ger en torr fin avslutning. Lagrad i rostfri ståltank i 8 månader och minst 3 månader på flaska.

Serveras med fördel till: Ankbröst eller nötkött.
Serveringstemperatur: 16 - 18 grader.


upp

Weisser Burgunder Pinot Blanc 2007 ***
Druva:
Pinot Blanc
År: 2007 Alkohol: 13,5%
Distrikt: Rheinhessen, Tyskland

Beskrivning:
Ett förförande vin med spännande smaker. Angenäma mineraler gör att detta vin dansar på tungan och sprider glädje och välbehag i hela kroppen.

Karaktär: Intensiv doft av äpplen och gula päron. Rik munkänsla men bibehållen balans med smak av äpplen och banan.

Serveras med fördel till: Vit fisk och sallad.
Serveringstemperatur: 10 grader.


upp

Riesling Sekt Brut 2008
Druva:
Riesling
År: 2008 Alkohol: 12%
Distrikt: Rheinhessen, Tyskland

Beskrivning:
Detta brillianta mousserande vin ger guldkant åt festliga tillfällen och romantiska stunder.

Karaktär: Doft av äppelblom och tryffel.

Serveras med fördel till: Ostron, havsfrukter och fisk. Även som aperetif.
Serveringstemperatur: 8 - 10 grader.


upp



Riesling 2008 ***
Druva:
Riesling
År: 2008 Alkohol: 13%
Distrikt: Rheinhessen, Tyskland

Beskrivning:
Denna snustorra riesling från Bioweingut Lorenz är ett bra exempel på hur högkvalitativa viner denna anrika vingård kan producera. Ett vin som imponerar med elegans och klass.

Karaktär: Klassisk riesling med stort anslag av persika och citusarom. Smaken är torr och härligt frisk med toner av citrus och päron. Medellång eftersmak. Vinet går bra att lagra.

Serveras med fördel till: Fisk, skaldjur och som aperetif, men även till rökt mat såsom rökt lax och rökt ål och sötsura rätter från det asiatiska köket.
Serveringstemperatur: 8 grader.


upp



Chardonnay 2007 ***
Druva:
Chardonnay
År: 2007 Alkohol: 12,5%
Distrikt: Rheinhessen, Tyskland

Beskrivning:
En modern chardonnay, fjärran från ek, smör och kola. Det här är ett vin som passar utmärkt till många olika maträtter.

Karaktär: Ungdomlig, fruktig och medelintensiv doft av granny smithäpple, citrus och melon. Frisk och fräsch smak med toner av äpple och mineraler. Medellång eftersmak.

Serveras med fördel till: Vit fisk och sallad.
Serveringstemperatur: 8 - 10 grader.


upp



Soave Monte Tabor 2008
Druva:
Garganega
År: 2008 Alkohol: 12,5%
Distrikt: Valpolicella, Italien

Beskrivning:
Fasoli Gino är en producent känd för sina högkvalitativa viner och San Raffaele Soave 2008 är ett bra exempel på ett mycket gott och fräscht vin, som passar i väldigt många sammanhang.

Karaktär: Medelintensiv doft av citrus, mineraler och grå päron. Smaken är frisk och fräsch med fruktiga toner av citron och päron. Medellång eftersmak. Vinet bör drickas inom två år. Förvaras i ett mörkt utrymme, där temperaturen ej överstiger 15 grader.

Serveras med fördel till: Sommarens sallader, fisk, skaldjur eller som aperetif. Serveringstemperatur: 8 - 10 grader.


upp



San Zeno Ricioto di Soave DOCG
Druva:
Garganega
År: 2006 Alkohol: 12,5%
Distrikt: Valpolicella, Italien

Beskrivning:
De bästa druvorna, de med mer socker väljs ut och torkas i fem till sex månader. Mot slutet av februari genomgår de en mjuk pressning. Jäsningen sker på fat två till tre månader och lagringen fortsätter i ytterligare 15-18 månader.

Karaktär: Fin bärnstensfärg. Intensiv doft av Brynt smör, mandel och mogen mango. Smaken är fyllig med en balanserad syra och toner av brynt smör och mango. Lång eftersmak. Vinet bör drickas inom två år. Förvaras i ett mörkt utrymme, där temperaturen ej överstiger 15 grader.

Serveras med fördel till: Vaniljpannacotta med bränt socker.
Serveringstemperatur: 10 - 12 grader.


upp


San Raffaele Monte Tabor Valpolicella Classico DOC 2009
Druva:
Corvina Rondinella
År: 2009 Alkohol: 14,5%
Distrikt: Valpolicella, Italien

Beskrivning:
Detta är ett mycket behagligt vin. Behaglig ton och mycket lätt att tycka om. Valpolicella Classico är ett vin som uppskattas av en bred publik. Vinet bör drickas inom två år. Förvaras i ett mörkt utrymme, där temperaturen ej överstiger 15 grader.

Karaktär: Intensiv och sötfruktig doft av mogna bär, plommon och lakrits. Smaken är fyllig en balanserad syra loch bärig med toner av blåbär och mörka bär. Lång eftersmak som ligger bra i munnen.

Serveras med fördel till: Nötkött och vilt.
Serveringstemperatur: 16 - 18 grader.


upp



San Raffaele Monte Tabor Ripasso Valpolicella Classico DOC 2009
Druva:
Corvina Rondinella
År: 2009 Alkohol: 14,5%
Distrikt: Valpolicella, Italien

Beskrivning:
Ett rubinrött vin i bästa San Raffaele-klass. Ripasso innebär att vinet jäser en andra gång, två till tre veckor, tillsammans med jästresterna från jäsningen av en Amarone. Därvid blir vinet kraftigare, får mer alkohol, tanniner och högre syra.

Karaktär: Doft av läder, söt ek och hallon. Bra munkänsla och fyllighet. Fokuserade tanniner och en smak rik av torkade körsbär, plommon och hallon.

Serveras med fördel till: Lättare italienska rätter.
Serveringstemperatur: 16 - 18 grader.


upp



San Raffaele Monte Tabor Amarone Valpolicella Classico DOC 2006
Druva:
Corvina Rondinella
År: 2006 Alkohol: 17%
Distrikt: Valpolicella, Italien

Beskrivning:
Ett uppmärksammat Amarone-vin, lovordat av flera kännare. Sammetslent fyller det gommen och om man ska referera till ordet “gudomligt” i ett produktblad, så är det här rätt tillfälle.

Karaktär: Stor mycket fruktig och kryddig doft med inslag av mörk choklad, vanilj, romrussin, kaffe och torkade fikon. Smaken är enastående fyllig med massor av frukt och toner av torkad frukt, mörk choklad, kaffe och vanilj. Mycket lång eftersmak. Detta är ett vin som kan lagras i säkerligen 15-20 år.

Serveras med fördel till: Vällagrad parmesanost eller mycket kraftiga rätter av nöt el. viltkött. Serveringstemperatur: 18 grader.


upp



Pinot Grigio Monte Tabor 2009
Druva:
Pinot Grigio
År: 2009 Alkohol: 14%
Distrikt: Valpolicella, Italien

Beskrivning:
Pinot Grigio är en druva som vinner en allt större publik. San Raffaele Pinot Grigio 2009 är ett mjukt och hänförande vin med positiva toner.

Karaktär: Fruktig doft av päron, melon och lime. Smaken är frisk och fräsch med en ren och fin syra, tydliga pärontoner och en lång eftersmak. Vinet bör drickas inom två år. Förvaras i ett mörkt utrymme, där temperaturen ej överstiger 15 grader.

Serveras med fördel till: Sallader, fisk eller som aperetif. Serveringstemperatur: 8 - 10 grader.


upp



Pieve Vecchia Soave DOCG 2007
Druva:
Garganega
År: 2007 Alkohol: 14,5%
Distrikt: Valpolicella, Italien

Beskrivning:
Denna fatade Garganega är ett vin som berör och väcker känslor. Ett spännande vin som ger nya möjligheter i menyn.

Karaktär: Komplex och underbar doft med toner av karamelliserat socker, smör, popcorn och gula äpplen. Smaken är fyllig med rostade fattoner och inslag av honung, gula äpplen och majs. Lång eftersmak.

Serveras med fördel till: Kraftiga fiskrätter och fläskkött.
Serveringstemperatur: 10 - 12 grader.


upp



Vin de pays D'OC
Druva:
Merlot Syrah Marselan
År: 2009 Alkohol: 14%
Distrikt: Languedoc - Roussillon, Frankrike

Beskrivning:

Härlig doft av björnbär samt mörka körsbär med ett avslut av tobak.

Aromatisk med snälla tanniner och smaker av örter, tobak och bigarråer.

Serveras med fördel till: Lamm eller en krämig pastarätt.
Serveringstemperatur: 18 - 20 grader.


upp



Inédite CORBIERES 2008
Druva:
Syrah Grenache Carignan
År: 2008 Alkohol: 14%
Distrikt: Languedoc - Roussillon, Frankrike

Beskrivning:

Fyllig med lång eftersmak och välbalanserade tanniner som gifter sig med de mörka bären, chokladen och tobaken.

Tydliga toner av örter, ek och björnbär.

Serveras med fördel till: Lamm, grytor och vildfågel.
Serveringstemperatur: 18 - 20 grader.
Lagrad på ekfat i 18 månader.


upp



Elisabeth Cognac VSOP
Druva:
Colombard, Ugni Blanc
År: 6 år Alkohol: 40%

Beskrivning:

En bra balans av blommor aromer med inslag av persika, mandel och kanel.

En lätt ekad smak i harmoni med fräscha frukter ger den en utmärkt balans.

Passar bäst som apertif vid rumstemperatur, kan spädas med sodavatten eller kyld tonic i cocktails.
Mognat mer än 6 år på limousine ekfat.


upp

Välkommen att ta kontakt för mer info och aktuella priser.

Mvh,

Benny

Ekologi, min filosofi - Din Garanti!

Restaurang

Vi säljer ekologiskt vin i samarbete med Vinteko

Vinrankor

Vinrankor på Sicilien

Vinrankor i Emilia Romagna

Vinrankor i Emilia Romagna

Melins
Risbäck, Bredbyn.
Telefon 0661-260 47
Mobil 070-581 75 48
benny@melins.se